מהם האתגרים הרגשיים של המעבר לבית אבות: טיפים למשפחות 

מעבר לבית אבות יכול להיות מעבר משמעותי בחיים הן עבור הקשיש והן עבור בני משפחתו. למרות שהמעבר עשוי להציע טיפול ותמיכה הכרחיים, הוא גם מביא לאתגרים רגשיים שיכולים להיות קשים לניווט. במאמר זה, נחקור כמה מהאתגרים הרגשיים הנפוצים הקשורים למעבר לבית אבות ונספק טיפים למשפחות ולדיירים להתמודד עם המעבר הזה ביעילות.

הסתגלות לשינוי: התמודדות עם מעבר לבית אבות 

אחד האתגרים הרגשיים המשמעותיים ביותר במעבר לבית אבות הוא הסתגלות לשינוי. עבור הדיירים, השארת מאחור את ביתם וסביבתם המוכרת יכולה לעורר תחושות של אובדן, אבל וחוסר ודאות. באופן דומה, בני משפחה עלולים לחוות אשמה, עצב וחרדה לגבי הכנסת יקירם לבית אבות. חיוני להכיר ברגשות אלו ולתת לעצמכם רשות להתאבל על אובדן העצמאות תוך הכרה בצורך בטיפול תומך וסיוע.

ניהול תחושות של בידוד ועצבות

תחושות של בידוד ועצבות הן אתגר רגשי נפוץ עבור דיירי בתי אבות, במיוחד בשלבי המעבר הראשונים. הסתגלות לסביבה חדשה ובניית מערכות יחסים עם הצוות ועם הדיירים האחרים יכולים לקחת זמן. עידוד אינטראקציה חברתית, השתתפות בפעילויות ושמירה על קשרים עם בני משפחה וחברים יכולים לעזור להקל על תחושות הבידוד ולטפח תחושת שייכות וקהילה במסגרת בית האבות.

התמודדות עם חרדה וחוסר ודאות

מעבר לבית אבות מביא לרוב לתחושות של חרדה וחוסר ודאות לגבי העתיד. דיירים עשויים לדאוג לבריאותם, לבטיחותם ואיכות חייהם בסביבתם החדשה, בעוד שבני המשפחה עשויים לחוש חרדה לגבי רמת הטיפול והתמיכה הניתנים ליקירם.

תקשורת פתוחה, עדכונים שוטפים מהצוות ומעורבות בתכנון הטיפול יכולים לעזור להקל על החרדה ולהעניק ביטחון הן לדיירים והן למשפחותיהם. בנוסף, עיסוק בטכניקות מיינדפולנס, תרגילי הרפיה וחיפוש תמיכה מאנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש יכולים לסייע בניהול מתח ולקדם רווחה רגשית במהלך תקופת מעבר זו.

שמירה על עצמאות ואוטונומיה

שמירה על תחושת עצמאות ואוטונומיה חיונית לדיירי בתי אבות כדי לשמור על כבודם והערכה העצמית שלהם. עם זאת, הסתגלות לסביבה מובנית עם הסתמכות על מטפלים לסיוע במשימות היומיומיות יכולה לאתגר את תחושת העצמאות של הקשיש.

במצב זה כאשר המצב הקוגניטיבי לא נפגע, חשוב לעודד את הדיירים להשתתף בקבלת החלטות, לעסוק בפעילויות שהם נהנים ולשמור על תחושת מטרה וזהות כל אלה יכולים לסייע בשימור האוטונומיה שלהם ולקדם תחושת העצמה והגשמה.

מהם האתגרים הרגשיים של המעבר לבית אבות: טיפים למשפחות

טיפים למשפחות:

אנו מבינים כי קבלת ההחלטה להעביר את יקירכם לבית אבות יכולה להיות מאתגרת מבחינה רגשית. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לנווט את המעבר הזה ולתמוך ביקירכם במהלך שהותם בבית האבות:

 

    • הישארו מעורבים: למרות שיקרכם נמצאים כעת בבית אבות, חיוני להישאר מעורבים בטיפול בהם ולהישאר חלק פעיל בחייהם. בקרו בקביעות, השתתפו בפעילויות משותפות ושמרו על תקשורת פתוחה עם צוות בית האבות על מנת לוודא שצורכי יקירכם מתמלאים.

    • היו סבלניים ומבינים: מעבר לבית אבות יכול להיות הסתגלות משמעותית עבור יקירכם, והם עשויים לחוות מגוון רגשות במהלך תקופה זו, כולל עצב, חרדה ותסכול. היו סבלניים ומבינים בזמן שהם מנווטים את המעבר הזה, והציעו את האהבה והתמיכה שלכם בכל צעד וצעד.

    • הקשיבו ואמתו את רגשותיהם: עודדו את אהובכם לבטא את רגשותיהם לגבי מצב החיים החדש שלהם, והקשיבו לדאגותיהם באמפתיה ובהבנה. אמתו את רגשותיהם והרגיעו אותם שזה נורמלי להרגיש חשש משינוי. תן להם לדעת שאתה שם בשבילם ושהרגשות שלהם תקפים.

    • הישארו חיוביים ומעודדים: שמרו על גישה חיובית והתמקדו ביתרונות שיש לבית האבות להציע; כגון גישה לטיפול מסביב לשעון ופעילויות חברתיות. עודדו את יקירכם להשתתף בפעילויות וליצור קשר עם דיירים אחרים כדי לעזור להם להרגיש יותר בבית בסביבתם החדשה.

    • חפשו תמיכה לעצמכם: טיפול באדם אהוב בבית אבות יכול להיות מכביד רגשית, ולכן חיוני לדאוג גם לעצמכם. חפשו תמיכה מחברים, בני משפחה או קבוצת תמיכה שיכולה להציע אמפתיה, הדרכה ועידוד בתקופה מאתגרת זו.

בבית אבות נוה שלו, הממוקם במיקום שקט אך מרכזי בפתח תקווה, אנו מבינים את האתגרים הרגשיים הכרוכים במעבר לבית אבות. בית האבות שלנו מחויב לספק טיפול ותמיכה חמלה לדיירים ולמשפחותיהם בזמן שהם מנווטים במעבר הזה.

עם התמקדות בטיפוח סביבה תומכת ומטפחת, אנו שואפים להבטיח שהדיירים ירגישו מוערכים, מכובדים ומועצמים לחיות את חייהם הטובים ביותר. מעוניינים לדעת יותר? רוצים להתייעץ התקשרו עכשיו למספר 03-3728605 ונשמח לעזור לכם!

עוד יכול לעניין אתכם: