לפני שמחפשים בית אבות – כמה דברים שאתם חייבים לדעת על התהליך

חיפוש בית אבות הוא לא דבר פשוט אך גם לא מסובך. בכדי לפשט את התהליך ולהפוך אותו למהיר ויעיל במטרה למצוא את בית האבות שיתאים ליקירנו, החלטנו לקבץ מספר דברים שאתם חייבים לדעת.

חיפוש מקום לא מסתכם בשיטוט מהיר באינטרנט ובלחיצה על המודעה הראשונה שרואים. כמו שלא נבחר את חבילת הנופש הראשונה שנמצא או נקנה מכונית מבלי לעשות את הבדיקות הנדרשות, כך לא נבחר גם בית אבות.

אצלנו בבית אבות נוה שלו מסייעים למשפחות כבר בתהליך הקליטה הראשונית ודואגים לליווי צמוד בתהליך וכל זאת מאחר ואנו מודעים לקושי הרב שיש למשפחות בתהליך החיפוש והבחירה.

בבית אבות נוה שלו ישנן שתי מחלקות עיקריות: מחלקה סיעודית ומחלקה לדיור תומך המתאימה לעצמאיים ותשושי גוף ובכל אחת מהמחלקות ישנו צוות מקצועי מסור וחם.

בכדי לסייע לכם להגיע מוכנים ולהקל על תהליך המעבר לבית האבות, אספנו עבורכם כמה דברים שאתם צריכים לדעת ואילו מסמכים דרושים.

לפני שמחפשים בית אבות – כמה דברים שאתם חייבים לדעת על התהליך

דברים שאתם חייבים לדעת:

  • ישנם סוגים שונים של בתי אבות בארץ, לא בכל בית אבות ישנה מחלקה סיעודית ולא כל מחלקה סיעודית יכולה להתאים לדרגת הבריאות והתפקוד של המועמד. לכן אחד הדברים הראשונים שיש לעשות זה לברר את מצבו הרפואי והתפקודי של המועמד, ברגע שנדע מהו מצבו נוכל לצמצם את מספר בתי האבות שהמועמד יכול לשהות בהם.
  • לאחר שצמצמתם את האפשרויות של בתי האבות (אל תחפשו בהכרח משהו קרוב גיאוגרפית, אלא את המקום המתאים ביותר ליקירכם), עשו בדיקה  על המקום, ניתן דרך אתר האינטרנט של המקום וחפשו המלצות או תגובות באינטרנט שמתייחסות למקום עצמו.
  • סיור בבית האבות- בקשו לערוך סיור ולראות את המקום, פגשו את אנשי הצוות ותשאלו שאלות, דברו עם ההנהלה, תרגישו את האווירה במקום ומה התחושה שהיא מציפה אצלכם.
  • על מנת שהתהליך הבירוקרטי יהיה חלק ומהיר וודאו שיש ברשותכם את כל המסמכים הדרושים (מפורטים בהמשך המאמר) לבית האבות וכך תחסכו  בזבוז זמן מיותר בלהביא בכל פעם מסמך אחר. מסמכים רפואיים עדכניים חשובים ביותר לתחילת התהליך שכן הם יתנו תמונת מצב מלאה לבית האבות לגבי מצבו הרפואי של המועמד. צריך לזכור שבחלק מהמקומות יש ועדת קבלה סופית המאשרת או דוחה את קבלתו של המועמד.
  • לאחר שסיימתם את התהליך והמועמד התקבל לבית האבות, יש לעזור בהתאקלמות של המועמד לבית האבות לכן, יש לדאוג לחפצים אישים, בגדים וכל דבר שיכול לעזור בכניסה. אפשר לבקש מבית האבות דפי הנחייה מסודרים עם  כול הדברים שצריכים ומותרים להביא במהלך הקליטה.
  • חשוב לזכור שתהליך הקליטה לא רק חל על המועמד אלא גם על המשפחה. אצלנו בנוה שלו אנחנו מלווים בצורה אישית את המשפחה בכל שלב בתהליך ובמיוחד בשלב הקליטה החשוב. אנחנו זמינים לכל השאלות, עצות, טיפים ומספקים מענה לכל הצרכים של המשפחה. המטרה שלנו היא לעשות כל דבר שיכול לסייע למשפחה בתהליך הקליטה.

רוצים לדעת עוד? משהו לא ברור אתם מוזמנים לייצור עמנו קשר בטלפון 077-2306658 ונשמח לסייע

אלו המסמכים שתצטרכו:

  • דוח סיכום רפואי: את הדוח הזה תוכלו לקבל מרופא המשפחה שלכם. על הדוח לכלול את רשימת התרופות ורשימת המחלות מהם סובל המועמד.
  • טופס תפקודי: גם את הטופס הזה תוכלו לקבל מרופא המשפחה (טופס תפקודי של משרד הבריאות). טופס זה יהווה בסיס בתהליך קבלת החלטות לגבי הטיפול והשירות המתאים והראוי ביותר עבור המועמד.
  • דוח פסיכוגריאטרי: דוח זה רלוונטי רק במידה והרופא המשפחה חושב שצריך. דוח פסיכוגריאטרי תפקודי או סוציאלי בוחן האם המועמד הוא תשוש נפש.
  • מסמכים נוספים: לכל בית אבות יש סטנדרטים ודרישות שונות לכן ייתכן שבית האבות יבקש מסמכים נוספים בקשר למצבו של המועמד.

תהליך חיפוש של בית אבות המתאים ליקירכם יכול להיות קשה ומסורבל אך גם יכול להיות פשוט ומהיר.

במידה ויש לכם אבחון של יקירכם ואתם מחזיקים בכל המסמכים הדרושים, כל מה שנשאר לכם הוא לצמצם את האפשרויות הרלוונטיות.

בבית האבות נוה שלו אנחנו נשמח לעזור לכם בתהליך ואנחנו אף מציעים סיורים אישים בבית.

אנחנו תמיד זמינים לענות על שאלות ולסייע לכם בכל מה שדרוש בכדי לעשות עבורכם ועבור יקירכם את המעבר לפשוט וקל יותר.